GreenWindEnergy.dk

10 hurtige tips til at gøre din bolig mere grøn

10 hurtige tips til at gøre din bolig mere grøn

10 hurtige tips til at gøre din bolig mere grøn

Den seneste tid har været præget af et øget fokus på miljø og grøn energi – og ikke helt uden grund. For nogle år siden viste undersøgelser, at CO2-udslip fra bl.a. energiforbrug, er skyld i enorme klimaforandringer på verdensplan. Læs mere her og få 10 hurtige tips til at gøre boligen mere grøn.

1. Optimal varmeisolering

Jo bedre varmeisolering der er i boligen, desto større CO2-besparelse kan du opnå. Kvaliteten af din isolering afhænger blandt andet af tykkelse og materiale. EPS beton til isolering af gulve er et godt valg.

2. Tætte vinduer

Tætte vinduer holder på varmen. Desværre gør utætte vinduer det modsatte. Forsvinder varmen hurtigt ud ved vinduerne, skal der mere energi til for at varme boligen op, hvorfor CO2-forbruget stiger.

3. Invester i solceller

Umiddelbart kan det lyde som en dyr løsning med solceller som elektricitetskilde. Men sagen er, at det bliver en billigere løsning for dig i sidste ende, og at det er yderst skånsomt for miljøet. Et solcelleanlæg kan reducere CO2-udslippet med mere end 1500 kg om året.

4. Vælg træpillefyr

Træpillefyr er den absolut mest miljøvenlige varmekilde. Skifter du eksempelvis fra oliefyr til pillefyr, kan du reducere CO2-udslippet med 50%. Sammenlignet med elvarme kan et pillefyr desuden spare dig for op til 70% på varmeregningen.

5. Små træstykker i brændeovnen

Det er ikke helt ligegyldigt for miljøet, hvor stort et stykke træ, du kommer i brændeovnen. Mindre stykker træ forurener mindre, hvorfor det er en god idé at undgå for store stykker brænde. Det er selvfølgelig bedst helt at undgå at benytte brændeovn, men når det skal være, kan du have dette tip med i overvejelserne.

6. Skift til sparepærer

Hvis du ønsker en grønnere bolig, kan det være en god idé at skifte de almindelige pærer ud med miljøvenlige sparepærer. Sparepærer kræver mindre energi, og dermed udleder de simpelthen mindre CO2 end de almindelige lyspærer.

7. Undgå elektriske apparater

Elektriske apparater såsom fjernsyn, opvaskemaskine, robotstøvsuger mv. er syndere i forhold til CO2-udslip. Derfor kan det være en god idé at overveje, om du egentlig har brug for apparaterne, eller om du eksempelvis kan vaske op i hånden og feje gulvet i stedet.

8. Plant træer i haven

I træer og planter foregår den velkendte fotosyntese, der omdanner vand, CO2 og sollys til sukker og ilt. Ved at plante nogle træer i haven, kan din bolig dermed være med til at reducere CO2-mængden i luften.

9. Tak nej til reklamer

Et lille klistermærke med ordene “Reklamer – Nej tak” kan gøre din bolig grønnere. Takker du nej til reklamerne, takker du også nej til en stak papirer, der har krævet store mængder energi at producere.

10. Sorter affald

Vil du gerne reducere CO2-udslip, kan det være en god idé at få et affaldssorteringssystem i boligen. På den måde undgår du, at det affald, der kan genbruges, rent faktisk bliver genbrugt, mens det der skal til forbrænding, kommer til forbrænding. Dette kan skåne miljøet betydeligt.

Læs mere om tips til boligen og privatbudgettet på nyhedssiden Erhvervsindsigt.dk, som du kan finde lige her.