GreenWindEnergy.dk

4 myter om grøn og vedvarende energi

4 myter om grøn og vedvarende energi

4 myter om grøn og vedvarende energi

Grønenerymyter

Grøn energi er forudset til at blive størstedelen af fremtidens energiproduktion. Der bliver konstant udviklet på teknologier til at forbedre nuværende midler for at arbejde mod en grøn fremtid. Faktisk kunne vi allerede nu stort set leve på grøn energi, men det møder meget modstand og mange modargumentationer til hvorfor det ikke kan lade sig gøre nu. Her i indlægget vil vi fortælle om 4 myter der altid bliver talt om inden for grøn energi.

Grøn energi er for dyrt

Mange virksomheder og koncerner vil ikke investerer i grøn energi, da de mener at det er for dyrt som det er nu. Men sandheden er at priserne på f.eks solceller og vindenergi er faldet drastisk de sidste mange år, og teknologien bliver stadig forbedret og gjort mere effektiv. Derudover skal der ikke købes brændstof til solceller og vindmøller, i modsætningen til et kulkraftværk eller lignende som skal bruge penge på at købe det ind som skal skabe energien. Vind og sol er noget der eksistere året rundt, og er ganske gratis.

Grøn energi giver ikke energi døgnet rundt

Det er rigtigt nok at sol og vind er næsten ikke eksisterende når natten falder på, og derfor argumentere mange at der ligger et problem i at der ikke kan leveres strøm til vigtige bygninger og kilder. Med den konstant udviklende teknologi er der fundet mange mulige løsninger på dette. Med nymoderne teknologi kan man idag måle energi mønstre over længere tid, så der kan justeres efter hvor på dagen der bruges mest strøm og hvornår man kan skrue ned for strømtilførelsen. Tilføjer man også ekstra opbevaring til overskydende strøm er der pludselig massere af strøm til at kunne forsyne landet om natten.

Elnetværket kan ikke klare den ekstra strøm

Argumentationer lyder også på at el-netværket ikke kan håndtere alt den energi som der konstant vil komme fra grønne løsninger. Tilføjer man bare den ekstra energi ovenpå den energi der i forvejen kommer af kræftværker, så kan det ganske rigtigt ikke holde til det. Det kræves at el-netværket bliver ændret lidt til at kunne klare den ekstra energi, men derefter er det heller ikke noget problem, og den investering det tager at ændre el-netværket bliver hurtig tjent hjem på den grønne energi.

Grøn energi er og bliver ikke stort nok

Utrolig mange mener at grøn energi slet ikke kan komme op og måle sig med nuværende energikilder på verdensplan. Som det ser ud nu kan grøn energi ikke dække verdens energi behov, men vi skal ikke langt ud i fremtiden før dette kan blive en realitet. I år 2050 regner man med grøn energi kan dække hele verdens energibehov, givet hvor hurtigt teknologien udvikler sig. Her i Danmark er der lavet beregninger på at i år 2035, vil vi kunne producere 100% varme til hele landet, kun med grøn energi. Så der er altså ikke lang vej før dette er en realitet, og er derfor en myte at grøn energi aldrig kan blive stort og effektivt nok.