GreenWindEnergy.dk

CO2 neutral varme

CO2 neutral varme

CO2 neutral varme

Hvis du er på jagt efter CO2 neutral opvarmning i dit hjem, eller bare gerne vil vide mere om det, så læs videre her. Mange mennesker anvender i dag et fyr som opvarmer huset ved hjælp af fossile brændstoffer. Fossile brændstoffer er ikke just med til at bevare jorden, men bidrager desværre en hel del til drivhuseffekten og global opvarmning. Hvis man er et af disse mennesker og gerne vil skifte til mere grøn energi, men også gerne vil blive ved med at have nogenlunde samme løsning, så er pillefyret et godt alternativ.

 

Hvad er et pillefyr?

Et pillefyr bruger træpiller, hvilket er meget bedre for miljøet end olie og gas. Træpiller er lavet af savsmuld og træspåner og er oftest produceret af restmaterialer fra træindustrien. De er CO2 neutrale, hvilket vil sige at de ikke udleder mere CO2 end hvis træerne de er lavet af var blevet stående i skoven, eller var væltet og langsomt rådnet på bunden af skoven. Derudover har man sikret sig at træpiller forurener så lidt som overhovedet muligt. Dette sker ved at træpillerne næsten bliver forbrændt fuldstændigt og at selv de gasser som opstår ved forbrændingen bliver afbrændt.

 

En klog investering

Udover at man ved at benytte et pillefyr ikke bidrager til drivhuseffekten, så er træpiller også blandt den billigste brændsel på markedet. Der er derfor rigeligt med gode grunde til hvorfor man bør skifte det gamle olie- eller gasfyr ud med et pillefyr. Da fyret er CO2 neutralt slipper man også for at betale CO2 afgift som man ellers skal gøre med fyr som afbrænder fossile brændstoffer.
Det er en god investering af købe et pillefyr, da pengene er tjent ind igen forholdsvis hurtigt. Det tager typisk 2-4 år at tjene pengene ind efter at have investeret i et nyt pillefyr. Dertil skal man have i mente at ens varmeregning vil blive halveret efter at man skifter til pillefyr. At spare halvdelen af varmeregningen er virkelig mange penge, som kan bruges på mange sjovere ting end varme.

 

Grøn varme

Pillefyret er et rigtig godt valg hvis man ønsker at benytte sig af grøn energi. Når det er sagt, findes der også andre former for grøn varme som kan være værd at overveje. Solceller har fået mere fremgang de seneste år, og er et godt valg når det kommer til vedvarende energi. Solcellepaneler er dog en del dyrere end pillefyret, og det tager omkring 10 år at tjene solceller hjem igen.