GreenWindEnergy.dk

Dugfrisk data skaffer flere penge til landmanden og gavner miljøet!

Dugfrisk data skaffer flere penge til landmanden og gavner miljøet!

Dugfrisk data skaffer flere penge til landmanden og gavner miljøet!

contentDK

Det er ikke sikkert, at du ved første tanke kan forbinde ord som ’droneteknologi’ med dansk landbrug. Men ikke desto mindre er droner blevet et vigtigt redskab i landmandens dagligdag. Faktisk har dronen nogle helt store fordele, som på ingen måde er til at se bort fra. Og hvorfor skulle man? Dronerne er nemlig med til at give landmanden flere penge mellem hænderne og gavne vores miljø samtidig!

Sådan virker dronerne

Når man anvender droner i landbruget, skyldes det, at de er enormt praktiske og effektive. De kan på sekunder sendes i luften, hvor de på kort tid kan indkapsle vigtige data om marken og dens miljø.

Dronerne er udstyret med et meget avanceret kamera, som kan skabe fotosyntetiske materialer. Ved at analysere disse data, får man adgang til helt specifik viden om sin mark og afgrøder.

F.eks. kan landmanden gå ind og se nærmere på planternes stressniveau. Han kan også bruge analysen til plantetælling eller han kan vurdere, om der er for meget ukrudt i marken – så høstresultatet kan risikere at blive påvirket negativt.

Det smarte er dog, at disse analyser kan omdannes til f.eks. et tildelingskort. Her vil data styre, hvor meget gødning man anvender til marken. Data fodres ganske enkelt direkte ind i maskinerne via GPS, hvorefter en gødningsmaskine kun vil sprøjte med de værdier, der helt præcist er brug for.

Derfor er dronerne vigtig for landmands indtjening og godt for miljøet

Når man så specifikt kan anvende mængder af sprøjtemidler, kan det ikke undlades, at det kommer til gavn. Fremfor at sprøjte en for stor volumen ud over marken, tildeles de helt rette mængder nu.

Det betyder uundgåeligt, at landmanden sparer penge! Når der heller ikke anvendes for meget sprøjtemiddel, er det samtidig noget, der kan mærkes ift. miljøet. Ganges besparelserne ud på de mange landbrug i Danmark, bliver der tale om store mængder.

Du kan læse mere om de mange gode muligheder her: https://scoutrobotics.dk/blog/78-praecisionslandbrug-bigdata – hvor du bliver klogere på, hvorfor brugen af droner og data er så stor en gevinst for landmændene og miljøet.