GreenWindEnergy.dk

Få råd til din grønne omstilling

Få råd til din grønne omstilling

Tjen penge og lev mere bæredygtigt
Uanset om det er solceller på taget, en varmepumpe, jordvarme eller noget helt fjerde, som du ønsker dig for at blive mere grøn i hverdagen, så er det en stor pose penge du skal lægge, før besparelserne i form af lavere el- og varmeregning begynder at rulle ind på din konto.

Det store spørgsmål er så, hvordan du finder de penge. Her er 3 muligheder, som vi ser som oplagte

Lån dig grønnere

Et lån er den nemme måde at komme til penge på, og hvis du ser din grønne omstilling som en investering, så er det måske heller ikke en dårlig forretning på længere sigt. Hvis du laver en grøn forbedring på dit hus, vil du ofte have tjent pengene ind igen på besparelser på dine varme- og elregning inden for 10 år.

Et lån til en grøn investeringer, er nok den mest udbredte metode, hvis du ikke allerede har pengene i hånden til at kunne dække denne investering.

Tjen ekstra penge

Du kan også vælge at give den en ekstra skalle på arbejdet, hvis du er timelønnet eller akkordlønnet.

Hvis dette ikke er en mulighed, så findes der også hjemmesider, hvor du kan tilbyde dig som ekstern konsulent på opgaver inden for fx videoproduktion, grafisk design, marketing og meget andet.

Til sidst er der en mulighed for at deltage i brugerundersøgelser. Her tjener du penge, i form af gavekort typisk, på at give din mening tilkende. Grunden til at der er nogen der vil betale for din mening er, at denne information er mange penge værd for virksomheder, så de ved hvordan deres produkter og kommunikation skal tilrettelægges.

Spar andre steder

Sidst men ikke mindst findes der ofte steder i privatbudgettet, hvor der kan spares, uden at du går alt for meget på kompromis med din livskvalitet.

Det er lettere sagt end gjort at lægge et budget og overholde det. De to vigtigste råd vi kan give dig med på vejen her, er:

  1. Se din netbank igennem for alle indgående og udgående poster over det seneste år, og læg budgettet ud fra disse. Hvis du ser på for kort en periode, vil du overse nogle af de regninger og måske indtægter, som ikke falder hver måned
  2. Alt hvad du skærer fra, skal du altid minde dig selv om, at du har skåret fra af den vigtige årsag, at du ønsker at leve et grønnere liv