GreenWindEnergy.dk

Forebyg dit hus mod fugt

Forebyg dit hus mod fugt

At få installeret en energivenlig varmepumpe, er ikke altid nok ventilation til at undgå fugt i huset. Fugt i dit hjem kan ikke kun forårsage stor skade på din bolig men er ligeledes dårligt for dit helbred da fugt kan udvikle sig til skimmelsvamp. Det er derfor vigtigt at du er klar over hvordan du bedst muligt kan undgå fugt i dit hjem. Fugt kommer for det meste grundet skader på huset eller grundet at man ikke har taget hensyn til udluftningen i huset. Har du brug for mere information og flere tricks til at holde dit hjem sundt og fugt frit kan du læse med herunder.

Sådan forebygger du mod fugt

Det er altid en mulighed at få lavet en fugtisolering, det kan dog være at en isolering ikke er nødvendig. Din daglige adfærd i dit hjem kan hjælpe meget med at forebygge mod fugt. En af de vigtigste ting er at du får luftet ud i dit hjem flere gange om dagen, da en families normale aktiviteter skaber 10 liter væske om ugen. Denne væske skal ud ellers sætter den sig som fugt i væggende. Herudover skal du sørge for at få varmet alle rum op en gang i mellem. Dette skal du da et rum der er koldt i forhold til de andre rum, kan i længden skabe fugt i hjemmet. Husk ligeledes at luft ud og brug en emhætte når du laver mad, da madlavning også udskiller en del fugt.

Når du har været i bad skal du ligeledes huske at give dampen en udvej, luft ud og åben et vindue. Det samme gælder når du tørrer vasketøj, gør du det i hjemmet er det utrolig vigtigt at der er god udluftning.

Når fugten har ramt

Når først du har fået fugt i hjemmet er det vigtigt at få det fjernet hurtigst muligt, således at det ikke åbner døren for skimmelsvamp. Det kan være svært at se hvor dybt fugten ligger og hvor omfattende det er. Der er derfor altid anbefalet at kontakte en professionel. Hvilken behandling der skal sættes igang afhænger af fugtens omfang, nogle gang kan det nå at reddes ved den rette udluftning, andre gange skal man til at rive ting ned og lægge fugtisolering. Hvis du vil undgå de store regninger, skal du kontakte en professionel så snart du har mistanke om at dit hus er ramt af fugt.