GreenWindEnergy.dk

Gør din el grøn med solceller

Gør din el grøn med solceller

Vi bruger rigtig meget el i vores hverdag, hvilket miljøet ikke har godt af. Ønsker man derfor, at gøre hjemmets elforbrug grønnere, vil det være en god ide, at få installeret solceller.

Solceller er ikke det samme som et solvarmeanlæg. Et solvarmeanlæg producerer varmt vand – et solceller producerer som skrevet tidligere elektricitet. At bruge solceller som energikilde er forureningsfrit, da solceller producerer elektricitet vha. solens lys – og det er vigtigt at pointere, at det er solens lys og ikke solstråler som sætter gang i dine solceller. Dette gør det også muligt for solcellerne, at producere el når det er overskyet. En solcelle producere jævnstrøm og selve mængden af jævnstrøm afhænger af solcelleanlæggets størrelse samt styrken på sollyset. Moderne solceller kan omsætte op til omkring 20 procent af lysets energi til elektricitet.

Der findes to typer solcelleanlæg

Der er to typer af solceller; nettilsluttede solcelleanlæg og stand alone solcelleanlæg. Stand alone solcelleanlæg er ikke tilsluttet elnettet, men lagrer strømmen i batterier. Det nettilsluttede solcelleanlæg, er tilsluttet el-nettet og overfører overskydende el til andre brugere, som man senere kan få refunderet i sin elregning.

Herudover kan solceller opdeles i krystallinske og tyndfilmssolceller. De krystallinske solceller findes i to varianter; mono- og polykrystallinske solceller. En monokrystallinsk solcelle har den højeste virkningsgrad og består af siliciumkrystal. De polykrystallinske solceller, består af flere siliciumkrystaller og har oftest et blåligt skær

Tyndfilmssolceller er knap så effektive, som de krystallinske, men har til gengæld den fordel, at de også kan producere ved diffust lys, og ikke er nær så følsomme overfor skygger.

Solceller

Du kan få tilskud til dit solcelleanlæg

Man kan få tilskud når man investere i et solcelleanlæg. Det maksimale beløb man kan få som privatperson er 15.000 kr. – hvilket typisk vil dække opsætningen og installationen af dit solcelleanlæg. Desuden tilbyder DONG også et tilskud. Det kræver dog, at du ansøger om tilskuddet inden du sætter solcelleanlægget op. DONG tilbyder 230 kr. i tilskud pr. kWp. Dette svarer til at man maksimalt kan få et tilskud på 1.380 kr. for et privat solcelleanlæg.

Få hjælp til valg af solcelleanlæg

Det kan være svært som privatperson, at afgøre præcis hvilken form for solcelleanlæg, der vil kunne opfylde hjemmets behov. Det kan derfor være en god ide, at få hjælp før du bare går ud og investere. På Greenmatch.dk kan du få en masse information om solcelleanlæg, og modtage tilbud fra flere forskellige leverandører, som alle også kan give dig professionel vejledning.