GreenWindEnergy.dk

Kan et lån gennem SMS være en mulighed?

Kan et lån gennem SMS være en mulighed?

 

I dag findes der rigtig mange danskere, som ejer en mobiltelefon. Det er ikke kun de unge og midaldrende, men også mange ældre ejer en mobiltelefon. Derfor dukker der også flere og flere muligheder op, som vi kan bruge vores mobiltelefon til. Nu kan du eksempelvis optage en såkaldt SMS lån.

Hvad er et SMS lån?

Et SMS lån kan forstås ved to forskellige måder at optage et lån på. Begge har dog det til fælles, at det foregår over mobilen. Den ene af måderne er at låne penge blot ved at sende en SMS til et telefonnummer, som låneudbyderen opgiver. Denne SMS skal som regel indeholde en række informationer omkring dig, som du bliver bedt om at sende i SMS’en.

I andre tilfælde bliver et SMS lån betegnet som et lån, du optager ved brug af mobiltelefonen. Her er det dog ikke en SMS du sender, men derimod optager du lånet gennem låneudbyderens hjemmeside på internettet, som du kan få adgang til via din mobiltelefon. Her kan du udfylde en låneansøgning med relevant information omkring dig, som du indsender. Det kræver selvfølgelig, at du har adgang til internettet på din mobil, hvilket de fleste har i dag. Uanset hvilke af lånene der er tale om, er et SMS lån generelt et lån af et mindre beløb samt en kort løbetid.

Hvor meget koster et SMS lån?

Der kan være stor forskel på, hvad et SMS lån koster. Det afhænger af, hvilken låneudbyder du vælger. Ofte afhænger det også af, hvor stort et lånebeløb, du ønsker at låne. Typisk er SMS lånets rente på mellem 10 % og 30 %. Det kan derfor hurtigt blive meget dyrt at optage et SMS lån. Derfor er det altid en god idé at undersøge markedet for de forskellige udbydere, så du kan finde det lån, der er billigst og passer bedst til dig.

Når du skal finde ud af, hvad SMS lånet kommer til at koste dig, er der flere faktorer, der spiller ind. Her skal du både kigge på lånets rente samt diverse gebyrer og omkostninger. Du kan derfor vælge at sammenligne de forskellige låns ÅOP, som er en forkortelse for årlige omkostninger i procent. Lånets ÅOP er en procentsats, som tager udgangspunkt i lånets rente og gebyrer. Jo lavere en ÅOP, der er på SMS lånet, desto billigere vil det også blive. Er ÅOP’en på 0 % vil det ikke koste dig noget at optage lånet, udover selve lånebeløbet, som du selvfølgelig skal betale tilbage.

Du kan læse flere nyheder om privatøkonomi og sparetricks på denne side.