GreenWindEnergy.dk

Hvordan sparer jeg på energi med en tørretumbler?

Hvordan sparer jeg på energi med en tørretumbler?

Hvis du først har prøvet at have en tørretumbler, er det svært at gå tilbage igen. Det kan dog ikke undgås, at der bruges noget energi, når du sætter gang i tørretumbleren. Derfor kan det være en god idé at finde den mest energisparende løsning. Du behøver ikke være helt foruden maskinen, men kan blot tage nogle mere energivenlige valg, når du køber og bruger den. Du kan blandt andet køb kondenstørretumbler hos Whiteaway.com.

Køb den rette model

Hvis du skal købe en tørretumbler for første gang, kan du spare en del på energiregningen ved at starte med at vælge den rette model. Der findes overordnet set to typer af tørretumblere; Kondens og aftræk. Her er en kondenstørretumbler en mere energisparende løsning end en aftrækstørretumbler. Det er derfor et godt sted at starte, når du kigger på modeller.

Når du har indskrænket udvalget til en bestemt type tørretumbler, kan du begynde at se på ting som energimærkningen. For at få en tørretumbler med et lavt energiforbrug, skal du finde en med en energiklasse på A+++. Desuden kan det også være en fordel at se på selve det årlige energiforbrug, som også kan findes på energimærkningen.

Sådan sparer du energi, når du bruger tørretumbleren

Når du har fundet den rette model til dit hjem med et lavt energiforbrug, er det tid til at overveje, hvordan du sparer mest energi, når du bruger den. Der kan nemlig være stor forskel, alt efter hvor ofte du vasker, eller hvilke programmer du kører. Nyere tørretumblere har ofte en hel del programmer at vælge i mellem, så her er det let at finde et program, som er energibesparende. Det vil ofte være markeret tydeligt. Har du ikke mange forskellige programmer, kan du selv indstille den, så du for eksempel kører med lavere temperatur på vandet og kortere tid.