GreenWindEnergy.dk

Invester i grønne tiltag

Invester i grønne tiltag

Invester i grønne tiltag

I 2014 tog Danmark den grønne førertrøje på inden for vindmølleenergi. Ifølge Klima– og energiministeriet, stod Danmarks vindmøller for 39 % af elforbruget. Dette tal betyder nu, at Damark ligger sig i spidsen, når det kommer til produktion af vindmølleenergi.

Har du selv overvejet hvordan, du kan være med til at skåne miljøet, så kan du med fordel læse videre her.

Hvordan kan du selv investere i grønne tiltag?

Flere og flere vælger at investere i en grøn løsning. Drømmer du også om at være med til at skåne miljøet og hjælpe med at reducere CO2, så kan en grøn løsning måske også være noget for dig.

Det er ofte ikke meget, du skal gøre for at hjælpe miljøet på vej i en bedre retning. Eksempelvis kan du investerere i en husstandsvindmølle, der producerer strøm til eget forbrug ved hjælp af vindkraft. Herved reducerer du dine el-udgifter, du kan sælge den overskydende strøm videre, og din bolig kan dermed stige i værdi.

En husstandsvindmølle er dog oftere dyrere at investere i, end eksempelvis solceller, men på sigt kan det blive en rigtig god forretning, hvis du vælger at investere i denne bæredygtige løsning.

Øvrige grønne tiltag?

Det kan også være, at du tænker, at en vindmølle ikke lige er noget for dig, men måske kan nedenstående tiltag istedet være en løsning, hvis du ønsker at investere i grønne tiltag:

  • Jordvarme
  • Pillefyr
  • Solcelleanlæg
  • Varmepumpe
Ikke alle har råd til at investere i grønne tiltag, og må derfor starte med at låne pengene til investeringen. Kunne du tænke dig at læse mere om mulighederne for at låne penge til en grøn løsning, kan du læse mere her: Forbrugslån

Fordele og ulemper ved en grøn løsning

Skal du låne penge til en grøn løsning er der både fordele og ulemper forbundet herved. Disse har vi forsøgt at beskrive nedenfor.
Først og fremmest må du tænke nærmere over, om det grønne tiltag er muligt, og om det kan svare sig at investere i denne løsning fremfor en anden. Fordelen er, at du hjælper miljøet på vej i den rigtige retning. Det kan også være, du sparer mange penge over længere sigt, hvis du vælger en grøn løsning fremfor den nuværende.
Ulempen er dog, at det tager tid at sætte sig ind i mulighederne indenfor grøn energi.  Du må også bruge tid på at undersøge, om investeringen kan svare sig ved at undersøge omkosningerne ved tiltaget. Derfor er det altid en god ide at lægge et budget, og sætte dig ind i samtlige regler og muligheder for den udvalgte bæredygtige løsning.