GreenWindEnergy.dk

Naturlegeplads er afstressende for børn

Naturlegeplads er afstressende for børn

Naturlegeplads er afstressende for børn

En institutions legeplads er en yderst kompleks sammensætning af elementer, der styrker og stimulerer børnene i deres leg. Det er aldrig et tilfælde, hvilke legeredskaber der er at finde på den udendørs matrikel, som mange børn nok ellers vil definere som pladsen for fri leg. Med andre ord: En institutions udendørs legeområde er vigtig.

Derfor er det heller ingen skam at investere lige netop her. Både i vuggestuer, børnehaver, fritidshjem og på skoler er mange legepladser dog i virkelig dårlig stand, fordi man ikke har renoveret på dem i årtier. Typisk er det et spørgsmål om penge. Heldigvis er det heller ikke en umulighed at finde billige bålhytter, gynger og balancebomme.

Mindre stress og mere bevægelse

Mange undervurderer, de stressfaktorer som også børn oplever i hverdagen, Den konstante interaktion med et højt antal af andre børn, kan være overvældende – særligt i rum hvor der ikke er højt til loftet. Det er bevist via forskning, at naturen er det sted, hvor børn bedst kobler af og bearbejder hverdagens informationsstrøm og indtryk. Det er også bevist, at et legeområde i niveauer, med kuperet terræn og flytbare elementer motiverer børn bedre end en plan legeplads, hvor alt er pænt og ordentligt. Netop derfor er naturlegeplads et hit.

Naturlegepladsens mange muligheder

Det kan være svært for pædagogerne, som er vokset op med legepladser i farverigt plastik at forestille sig inspirationen til leg vælte op i en ved synet af en brunlig naturlegeplads. Men på bedste Rudolf Steiner manér er det netop således, de mange idéer opstår blandt de små.

Det rustikke tre og udefinerbare legeredskaber giver børnene mulighed for at skabe et råderum, hvor kun de bestemmer og sætter grænser. Her er intet forudbestemt af voksne og det styrker børn i deres udvikling.

Find naturlegeplads i fritiden

Er det ferie eller weekend, men har dit barn brug for at brænde noget krudt af? Så findes der heldigvis et væld af frit tilgængelige naturlegepladser rundt om i Danmark. På naturlegepladser.dk kan du finde en oversigt over alle landets naturlegepladser. Således kan du se, hvor der er en naturlegeplads nær dig, eller hvilken en, du ønsker at besøge næst.

Uanset hvor I landet du bor, så bør det være muligt at finde en naturlegeplads, som kan underholde børn og barnlige sjæle i timevis. Hæld du bare kaffe på kanden, inden I kører afsted, for der kan gå timer, før I er hjemme igen. Besøg eksempelvis:

  • Kløvermarken Naturværksted – Kløvermarksvej 35, 2300 København S
  • Myretuelegepladsen, Klelund Plantage – Agerbækvej 4, 6682 Hovborg
  • Troldeland ved Gåsebjergsand – Rallebæksgyden, 5600 Faaborg
  • Hannenov Skov – Virketvej Skov, 4863 Eskilstrup
  • Rømø Skovlegeplads – Havnebyvej, 6792 Rømø