GreenWindEnergy.dk

Sådan kan du få råd til grønne energiløsninger

Sådan kan du få råd til grønne energiløsninger

Slip af med din kreditgæld og få råd til klimavenlig energi

Ved at refinansiere gæld fra kreditkort og andre dyre smålån, kan du spare tusindvis af kroner i låneomkostninger. På den måde bliver det nemmere at slippe af med din gæld, og du kan få råd til at investere i grøn energien.

Gennem refinansiering kan du opnå bedre lånevilkår og lavere renter. Hvis du har gæld på dit kreditkort eller andre dyre smålån, er dette en af de bedste måder at reducere de samlede faste udgifter på.

Hvad er refinansiering?

Refinansiering er processen hvor man erstatter et “usundt” lån med et nyt lån for at opnå lavere renter og bedre vilkår. Gælden mindskes således ikke, men gældsomkostningerne reduceres.

Kreditkort har nogle af de højeste renter på markedet, og ved at flytte gælden til et refinansieringslån, kan man opnå en lavere rente. Hvis gælden er høj, kan selv en lille justering af renten gøre en stor forskel. Dette vil du kunne se på dit månedlig afdrag.

Refinansiering er derfor noget, du vil spare penge på – det bliver således nemmere at slippe af med gælden en gang for alle.

Kreditkort og gæld

I dag er det helt almindeligt at gå rundt med et eller flere kreditkort, og det kan være en god løsning, når du har brug for ekstra finansiering. Så længe du betaler det, du skylder tilbage, inden for den rentefrie periode, koster det dig intet at bruge dit kreditkort.

Den rentefrie periode er normalt mellem 15-60 dage, afhængigt af kreditvirksomheden.

Problemet opstår, når du ikke er i stand til at betale det, du skylder, hurtigt nok, og renten begynder løbe dig i hælene. En almindelig faldgrube, når det kommer til brug af kreditkort, er, at brugeren af kortet kun betaler minimumsbeløbet, når det forfalder. På den måde risikerer du, at din gæld vokser hurtigere end det tempo, du bruger på at betale den tilbage, og det er dér, hvor mange mennesker der ender i en gældscirkel, de ikke kan komme ud af.

Sådan får du en bedre rente

Hvis du ser dig selv i beskrivelsen ovenfor, er der gode chancer for, at du betaler en højere rente, end nødvendigt. Renter er noget, der beregnes for hver enkelt kunde på et givet tidspunkt, hvilket betyder, at det rentetilbud, du modtager, kan ændre sig fra dag til dag og fra bank til bank.

Hvis din bank anser dig for at være en lavrisikokunde, kan du få en lavere rente. Hvis banken derimod mener, at der er en større risiko ved at låne dig penge, får du en højere rente. Dette er nogle af de ting, din bank undersøger, når den gennemgår din låneansøgning:

  • Personlig økonomi og betalingsevne
  • Indkomst, gæld og formue
  • Antal børn i husstanden

Da der er så meget, der kan påvirke rentetilbud, kan du ende med meget forskellige tilbud fra forskellige kreditinstitutter. Det anbefales derfor altid at søge om lån hos forskellige banker eller bruge en låneagent til at finde den bedste rente.

Refinansiér og slip af med gælden

Flytning og samling af kreditkortgæld og andre smålån i ét refinansieringslån gør det meget lettere at blive gældfri. De penge, du sparer, kan bruges til at betale din gæld af hurtigere, og du får et bedre overblik, når al din gæld bliver opkrævet på én faktura.

Refinansiering er noget, der kan gøres med jævne mellemrum for at tjekke, om du har den bedste rente. Som følge heraf har du bedre kontrol over din økonomi og undgår at havne i en negativ gældsspiral.