GreenWindEnergy.dk

Solcellelamper – dekorativ og energibesparende

Solcellelamper – dekorativ og energibesparende

Stadig flere mennesker anvender solens energi til at skabe en hyggelig stemning i haven. Denne udvikling kan ses i lyset af danskernes øgede miljøbevidsthed og lyst til at spare penge.

Solcellelamper er i mange tilfælde et rigtig fint alternativ til øvrige lyskilder. Mange mennesker vælger eksempelvis at benytte solcellelamperne, som en dekorativ og energibesparende udendørsbelysning. Dette kan skyldes at lamperne snart findes i uendelige udgaver, hvilket kan skabe hygge i enhver have.

Hvordan virker solcellelamper?

Solcellelamper fungerer ved, at solens stråler omdannes til elektrisk energi. Når solen skinner på lampen, bliver solens stråler samlet via et lille batteri, der er indbygget i lampen. Lampen lagrer dermed energi gennem hele dagen og lyser først, når mørket bryder frem, hvilket bliver registreret ved hjælp fra en lille skumringssensor.

Fordele og ulemper ved solcellelamper:

Fordele ved solcellelamper:

  • Miljørigtigt, solcellelamper er en vedvarende energiform, der ikke påvirker miljøet
  • Du slipper for besværet med kabler og strøm
  • Du sparrer penge på strøm og kan i stedet nyde gratis lys
  • Prisen er overkommelig, da solcellelamper findes i mange prislejer

Ulemper ved solcellelamper:

  • Lille rækkevidde, lampen oplyser kun lige pladsen omkring dem
  • Solcellelamper er afhængige af solens stråler og kvaliteten af lyset afhænger derfor af mængden af sol. De kan derfor holde op med at virke, hvis der har været få solskinstimer i løbet af en dag. Dette gør solcellelamper til en ustabil lyskilde i forhold til andre
  • Lamperne kan have en lidt særpræget farve i en kølig eller gullig tone

Inden du køber din solcellelampe:

Solcellelamper lyser bedst, når de udsættes for meget sollys og de bør derfor placeres på det punkt, hvor de får mest direkte sollys. Af denne grund egner solcellelamper sig ikke til indendørsbrug.

Inden du erhverver dig din næste solcellelampe bør du endvidere være opmærksom på lysets farve. Solcellelamper med hvide lysdioder har et meget køligt skær, men lyser til gengæld meget klart. Derimod virker lamperne med det gullige lys varmere og mere behageligt.

Hvor køber man solcellelamper?

Solcellelamper bliver efterhånden solgt i de fleste store varebutikker, men kan desuden erhverves på nettet. Udvalget på nettet er stort, hvilket gør det muligt at finde den rette lampe til ethvert behov. Eksempelvis finder du et stort udvalg af solcellelamper hos lampegiganten.