GreenWindEnergy.dk

Spar penge på et grønt Jordvarmeanlæg

Spar penge på et grønt Jordvarmeanlæg

Spar penge på et grønt Jordvarmeanlæg

Mange mener, at et jordvarmeanlæg er en dyr investering, men et jordvarmeanlæg er en solid investering i grøn energi, som på sigt kan sparer dig mange penge. Investeringssummen på et jordvarmeanlæg er rigtignok høj, men anlægget har derimod et utroligt lavt omkostningsniveau efter installationen, hvilket på sigt gør jordvarme til en yderst rentabel løsning for de fleste boligejere. Står du derfor og overvejer, at skifte varmekilde bør du overveje et jordvarmeanlæg, vi vil her forklare hvad et jordvarmeanlæg eller jordvarmepumpe er. Yderligere og dybdegående indformation om jordvarme finder du her!

Hvad er jordvarme og hvordan fungerer det?

Jordvarme er en energikilde der udnytter jordens varme, hvilket gør anlægget yderst effektivt om vinteren, hvor jorden få meter nede altid er varm. Anlægget bruger dermed varmen i jorden ved, at opvarme en væske der løber i slangerne, i et kredsløb med jordvarmepumpen. Anlægget optager dermed varmen fra væsken og sender det ud i boligen, hvorefter den fører det nu kolde væske ud i jordvarmeslagerne, hvor væsken opvarmes på ny.

Jordvarmeanlægget er derfor et system der opvarmer vand til husets centralvarmesystem via en varmepumpe og dertilhørende jordvarmeslanger.

Med et jordvarmeanlæg er der også mulighed for, at tilkoble solpaneler, hvilket gør systemet til et hybrid anlæg. Et hybrid anlæg er endnu mere energivenligt og dermed mere miljørigtig. Hybrid anlæg er derfor de mest CO2 neutrale og bedste for miljøet.

Er jordvarme en grøn energikidle?

Ja det er det! Jordvarme er en grøn energikilde af flere årsager, en af årsagerne er, at et jordvarmeanlæg bruger jordens varme som den primære varmekilde. En anden årsag er, at jordvarmepumpen er drevet af el, som i dag bliver mere og mere grøn. Danmark har en ambition om, at 50 procent af alt energi i år 2020 skal komme fra vindkræft. Energikilder der er drevet af el vil derfor i fremtiden kunne kategoriseres som grønne energikilder. Et jordvarmeanlæg er dermed med til at reducere CO2 udslippet og sikrer et miljørigtigt samfund.

Hvad koster jordvarme?

Prisen på et jordvarme anlæg varierer alt efter husets størrelse samt kvaliteten af jordvarmepumpen. Det er derfor svært at give en pris på jordvarme, men på linket ovenfor er det muligt, at modtage gratis tilbud på jordvarmeanlæg.

Alternativer til jordvarme?

Et godt alternativ er en luft til vand varmepumpe, da den på samme måde, som et jordvarmeanlæg benytter naturens egne ressourcer. En luft til vand varmepumpe benytter nemlig luftens varme til, at opvarme vand til opvarmning af husstanden. En varmepumpe er derfor en grøn energiløsning der kan spare dig en masse penge. Du kan læse meget mere om varmepumper her!