GreenWindEnergy.dk

Varmepumpens comeback

Varmepumpens comeback

Varmepumpens comeback

I 80’erne stod det skidt til for den danske varmepumpeindustri hvis produkter var langt fra bæredygtige. Samtidig var den danske økonomi i krise og med varmepumper der ikke formåede at levere en stabil energibesparelse, så det sort ud. I dag har vi heldigvis et stærkt varmepumpemarked, med solide produkter. Det og meget andet, kan du læse mere om på www.varmepumpetilbud.dk hvor du også kan finde den varmepumpe der passer bedst til dit hus.

Vi blev begge født for tidligt

Varmepumpens historie minder meget om min egen. Varmepumperne så, ligesom undertegnede, dagens lys i starten af 80’erne. Jeg blev født alt for tidligt og min mor måtte tage på hospitalet under en snestorm (hvilket bestemt ikke huede hende). Jeg var meget skrøbelig og måtte lægges i kuvøse. Min ustabilitet gjorde det svært for mine forældre at koncentrere sig om andre ting, hvilket til tider var frustrerende. Det samme kunne man mene om varmepumperne der optog alt for meget af deres ejeres tid og som konstant skulle tilses. Varmepumperne var heller ikke glade for frost eller sne og måtte også lægges i en slags kuvøse i dårligt vejr. Varmepumperne burde nok være modnet lidt mere, for de var langt fra færdigudviklede, da de kom på markedet – hvilket er en skam. Modsat mig, der som for tidligt født manglede sul på kroppen, var varmepumperne ved fødslen klart overdimensionerede og mens jeg blev født på hospitalet, installerede folk selv deres varmepumper derhjemme, uden den fornødne hjælp. Men ellers var vi rimelig ens. Jeg knoklede i skolen, men havde store problemer med mine matematiske evner (hvis man kan kalde dem det). Jeg måtte en tur i støttecentret for at få ekstra hjælp. Varmepumperne kunne heller ikke levere det de skulle og folk blev trætte af at deres udregninger, ikke gik op med hvad varmepumperne “havde lovet”.

 

Gik i glemmebogen men kom igen

Nogle år senere kom min lillebror til verden og jeg led ligesom varmepumpen under tilkomsten af nye vidundere. Vi blev glemt (nok mere varmepumpen end jeg). Heldigvis har vi begge to fået et comeback, her omkring 30 år senere. Varmepumperne anno 2010’erne har igen gjort deres indtog på markedet. med nye forbedrede versioner. Jeg gav heller ikke op, men fortsatte som det meste af min generation i gymnasiet (dog som sproglig student). Det lykkedes mig endda at bestå matematik på C-niveau, så jeg kunne komme videre på universitetet. Jeg tror dog aldrig at jeg bliver revisor…